Haberler

 

UZAKTANDA OLSA BERABERİZ - ONLINE EGITIM PROGRAMLARI



12
Mayıs
2020

“Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,

Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi”

 

Koronalı günlerimiz başladığından bu yana Kanuni’nin sözünün kıymetini daha çok anlamaya başladık sanırım. Açık havaya çıkabilmenin, sahilde yürüyebilmenin, parklarda oynayabilmenin, sevdiklerimize sarılabilmenin… kıymetini de.

 

Radikal biçimde, çok önemli bir değişim yaşadık Covid – 19’un hayatımıza girmesiyle. Pek çok rutinimizi, alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Kimimiz evde kalarak çalışmak, kimimiz dükkanını kapatmak zorunda kaldı; kimimiz de insanlığın hayatta kalmasını sürdürmesine yardımcı olacak hizmetleri çok zor şartlarda, kendi sağlıkları pahasına sürdürmek çabasında. Ve görünen o ki etkili bir aşı bulunana ve herkes aşı olana kadar böyle yaşamaya devam edeceğiz.

 

Bu değişimden elbette biz de nasibimizi aldık :)

 

Her ne kadar uzaktan eğitimin hayatımızda uzun zamandır belli bir yeri olsa da biz sizlerle bir arada olmayı, birbirimizin elini sıkmayı, omzuna dokunmayı, gruplar halinde tartışarak fikir üretmeyi, birlikte gülmeyi, oyunlarla eğlenerek öğrenmeyi, birbirimizin sıcaklığını, enerjisini hissetmeyi her zaman daha değerli bulduk ve tercih ettik. Ta ki bir ay öncesine kadar.

 

Şimdi ne yazık ki böyle bir imkanımız yok. Biz de evde kalmaya devam ediyoruz. İlk haftalar durumu anlamak ve biz de ne yapabilirizi sorgulamak için biraz beklemede kaldık. Ama geçen haftalarda gelen, uzaktan da olsa paylaşıma, öğrenmeye devam etme talepleriniz bizi çok mutlu etti.

 

O zaman biz de, bulunduğumuz yerden sizin bulunduğunuz yere ulaşma, hatta şu ana kadar bir arada olduğumuz katılımcılarımızın yanı sıra Türkiye’ nin hatta Dünya’nın herhangi bir yerinde olan herkese ulaşma imkanlarını değerlendirelim istedik ve hizmetlerimizi online olarak sunmaya karar verdik. Böylece ülkemizin her köşesinden daha fazla insanımıza erişim imkanı sunuyoruz; artık bilgisayarınız ya da akıllı telefonunuz ve internet erişiminizin olduğu her yerden bize ulaşabileceksiniz. Hem de bu zor günleri dayanışma içerisinde atlatmamıza bizim de küçük bir katkımız olsun diye “Stres ve Kişisel Kriz Yönetimi” paylaşımımızı Nisan ayı sonuna kadar ücretsiz yapacağız. İlk paylaşımımızın tarihi 19 Nisan 2020, saat 15.00, bekleriz. Ne diyelim, her zorluğun kendi yarattığı güzellikler de oluyor böyle :)

 

Hiçbirimiz için basit ve kolay bir dönüşüm değil bu. Her ne kadar sınıf içi eğitimlerde yıllardır biriktirdiğimiz deneyimlerimiz olsa da uzaktan çalışmanın, hele bu koronalı günlerin koşulları hepimiz için tamamen yeni ve öncekilerden farklı. Bu yüzden her ne kadar biz uzaktan eğitimler için bazı başlıklar belirlesek de sizlerin ihtiyaçları, beklentileri çok önemli; başlıklarda olmasa bile önerilerinizi, taleplerinizi bize iletirseniz çok mutlu oluruz.

 

Umarım her şey hepimiz için daha iyi olacak. Sağlıkla…

 

Şems-i Tebrizi’ nin çok sevdiğim sözleriyle bitirmek istiyorum:

 

“Hayat bu

Bir bakarsın

Her şey bir anda son bulur,

 

Hayat bu

Son dediğin anda

Her şey can bulur.”

 

Ayşe Demirbaş

Poet Kurucu – Eğitmen ve Danışman



      473